Jutranja kronika

Jutranja kronika

RTVSLO – Prvi

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Danes do 13h, Dogodki in odmevi, Po Sloveniji Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Naročite se lahko tudi na kratka poročila v podkastu Novice Radia Slovenija.

Poslušaj zadnjo epizodo:

Notranja ministrica Tatjana Bobnar bo popoldne v Bruslju po napovedih dala nekaj pojasnil o napovedanem odstopu. Pred tem bo z evropskimi kolegi odločala o širitvi schengenskega območja. Nekaj drugih poudarkov oddaje: Evropski predlog devetega svežnja ukrepov proti Rusiji vključuje prepoved izvoza brezpilotnih letalnikov tej državi. Sodobna postavitev ruske opere Boris Godunov, s katero so v milanski Scali odprli sezono, dodatno poudarja uničujočo zlorabo oblasti. Rokometaši Celja so v devetem krogu lige prvakov drugič zmagali.

Prejšnje epizode

 • 4531 - V pričakovanju pojasnil notranje ministrice glede napovedanega odstopa 
  Thu, 08 Dec 2022
 • 4530 - Premier Golob pričakuje pojasnila o domnevnih političnih pritiskih na policijo 
  Wed, 07 Dec 2022
 • 4529 - Ali bo evropska prepoved uvoza surove ruske nafte obrnila trend zniževanja cen na svetovnih borzah? 
  Tue, 06 Dec 2022
 • 4528 - Župane v drugem krogu volitev dobili še v 47 občinah - največje presenečenje v Celju, kjer se po 24 letih poslavlja Bojan Šrot 
  Mon, 05 Dec 2022
 • 4527 - Jutranja kronika 07:00 
  Sun, 04 Dec 2022
Prikaži več epizod

Več podkastov s področja %(news & politics)s

Več mednarodnih podkastov s področja news & politics

Drugi podkasti radia Muravidéki Magyar Rádió

Izberi področje podkasta