Razgledi in razmisleki

Razgledi in razmisleki

RTVSLO – Ars

Oddaja je namenjena pogovorom s pomembnimi domačimi in tujimi ustvarjalci, v njej objavljamo izvirne in prevedene eseje, vas seznanjamo z odmevnimi dogodki na kulturnem področju tostran in onkraj slovenskih meja, objavljamo besedila, ki obravnavajo področja literature, gledališča, filma, arhitekture, oblikovanja, likovne umetnosti in prevajanja. Posebno pozornost namenjamo Slovencem, ki ustvarjajo in delujejo na tujem, pa tudi tujcem, ki so si za svoje ustvarjalno okolje izbrali Slovenijo.

Radio: Muravidéki Magyar Rádió

Kategorije: Arts

Poslušaj zadnjo epizodo:

Primož Premzl, leta 2020 nagrajen s Schwentnerjevo nagrado, se je v minulih treh desetletjih uveljavil kot vrhunski založnik predvsem zgodovinskih in kulturnozgodovinskih monografij, morda manj znano pa je, da je ugledni založnik in urednik tudi strasten, kaj strasten, zelo zelo strasten zbiralec. O tej dolgoletni ljubezni priča njegova monografija Zbirka Primoža Premzla, več o zbiralski strasti in svojih zbirkah pa bo povedal v oddaji Razgledi in razmisleki in nekoliko tudi ponazoril, kako je njegovo zbirateljstvo vplivalo na njegovo založniško dejavnost. Nikar ne zamudite.

Prejšnje epizode

 • 601 - Primož Premzl, zbiralec 
  Wed, 07 Dec 2022
 • 600 - "V prvih kadrih prvega filma, ki je nastal na Balkanu - posnela sta ga brata Manaki - vidimo žensko, ki je živela v treh stoletjih in se je rodila v 18. stoletju." 
  Thu, 01 Dec 2022
 • 599 - "Mislim, da je dober čas za poezijo" – pogovor z ameriško pesnico Carolyn Forché 
  Thu, 24 Nov 2022
 • 598 - Nekdanji obveščevalec Edin Subašić: Javnost si zasluži izvedeti, kaj se je dogajalo v Sarajevu 
  Thu, 17 Nov 2022
 • 597 - Helena Koder - Štigličeva nagrajenka 2022: "Danes je finančni pritisk tolikšen, da vse, kar dobrega dokumentarnega nastane, nastane na 'gverilski' način, na osebni pogon." 
  Fri, 11 Nov 2022
Prikaži več epizod

Več podkastov s področja %(arts)s

Več mednarodnih podkastov s področja arts

Drugi podkasti radia Muravidéki Magyar Rádió

Izberi področje podkasta